Kalender

Kalenderen rummer en oversigt over Dansk Cøliaki Forenings lokale og nationale arrangementer. Her finder du alle vores bageskoler, sociale og faglige arrangementer, generalforsamling og landsmøde, Glutenfrit Madfællesskab og meget mere.

På Familiecamp samles børn og voksne om aktiviteter, hyggeligt samvær og erfaringsudveksling og det at lave glutenfri mad sammen. Mens børnene har glæde af et fællesskab, hvor det glutenfri er en selvfølge, har forældrene mulighed for at dele oplevelser og tips og tricks om den glutenfri hverdag.

På årets Familiecamp får vi besøg af Beate Stengaard fra Den Store Bagedyst, som holder oplæg om sine erfaringer med at leve glutenfrit, hvorefter der kan stilles spørgsmål. Afslutningsvis vil børnene få mulighed for at pynte muffins sammen med Beate.

Alle medlemmer og pårørende til medlemmer kan deltage. Tilmeld dig via din medlemsside.

Landsmødet byder på faglige oplæg, muligheden for at møde andre med cøliaki og en god glutenfri frokost. Samt naturligvis den årlige generalforsamling, hvor du kan være med til at vælge den ny bestyrelse og drøfte foreningens fremtid. Deltagelse i landsmødet koster 100 kr. og kræver tilmelding.

Se programmet her, og meld dig til her

Deltagelse i generalforsamlingen alene er gratis og åben for alle medlemmer

Årets specialkostmesse  Malmø er desværre helt aflyst i år på grund af coronasituationen. Du kan læse mere på messens hjemmeside.

På bageskolerne arbejder vi med forskellige glutenfri ingredienser, bager og smager, samtidig med at der er mulighed for at udveksle erfaringer og tips fra den glutenfri hverdag.

Bageskolen finder sted på Gyvelhøjskolen, Røddikvej 22, 8464 Galten – vest for Århus, tæt ved E45

Underviser på bageskolen i Galten er Mia Rasholt. Se mere om DCFs bageskoler her og meld dig til på din medlemsside.

Er du ikke medlem af DCF, kan du melde dig til bageskolen på post@coeliaki.dk.

OBS: Alle pladser ved arrangementet er optaget – det er muligt at melde sig til alligevel og komme på venteliste

Glutenfrit Madfællesskab d. 4. oktober er desværre udskudt pga. coronasituationen. Vi håber på at kunne gennemføre vores første maddag i november eller december, hvis situationen tillader det.

 

For første gang slår vi dørene op for Glutenfrit Madfællesskab i Aarhus. Det foregår søndag d. 4. oktober fra kl. 14.30-18.30 på Folkestedet (Carl Blochs Gade 28, 8000 Aahus).

Glutenfrit Madfællesskab samler alle aldersgrupper, om det at lave og spise god glutenfri mad sammen. Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag med fokus på lækker mad og gode oplevelser.

I dagens anledning får vi også besøg af en tryllekunstner, og der vil i det hele taget være gode muligheder leg og hygge.

 

Tilmelding og betaling 

Du tilmelder dig ved at skrive til GMFaarhus@coeliaki.dk senest d. 27. september. Skriv dit navn og hvor mange voksne og børn I ønsker at deltage samt børnenes alder. Hvis I har allergier, skal det også skrives i mailen.

Betaling foregår samtidig med tilmeldingen via MobilePay på 38295 – skriv ‘GMF Aarhus’ på overførelsen. Har du ikke mulighed for at betale med MobilePay, kan der betales med kontanter på dagen.

Det koster: 40 kr. for voksne og 20 kr. for børn (under 15 år) at deltage på maddagen.

OBS: Pga. corona-retningslinjer kan der maks. være 35 deltagere på maddagen.

Læs mere om Glutenfrit Madfællesskab her.

Godt for kroppen – træn din vejrtrækning.

Sundhedscaféen er et samarbejde imellem Dansk Cøliaki Forening, Diabetesforeningen, Gigtforeningen og Lungeforeningen. Caféen afholdes i Sundhedscenter Haderslev – i kantinen, Clausensvej 25, 2100 Haderslev. Pris for deltagelse er 25 kr ved indgangen, tilmelding ikke nødvendig.

Arrangementet er desværre aflyst pga. corona. Vi arbejder på at finde en ny dato på et senere tidspunkt.

Rundvisning på bageriet NoGluten, smagsprøver og foredrag med Beate Stengaard fra Den Store Bagedyst

Arrangementet foregår hos NoGluten, Vandværksvej 1, 9280 Storvorde, prisen er 30 kr for medlemmer og ikke-medlemmer. Tilmelding for medlemmer og ledsagere på din medlemsside, for ikke-medlemmer på mail på nordj@coeliaki.dk.

 

Sund glutenfri mad giver også plads til flødeboller og skumfiduser.

 

Hygge for hele familien onsdag den 28. oktober 2020 kl. 17.30 – ca. kl. 21.15

Sundhedscenter Haderslev, Clausensvej 25, 6100 Haderslev. Obs max 25 personer.

 

Diætist Malene Iskov er til den sunde mad, men vi har fået hende overtalt til at hjælpe os med at lave vore egne glutenfrie flødeboller med marcipanbund samt lækre skumfiduser. Vi starter med at spise en lækker sund aftensmad, så basis er på plads. Maden vil være portionsanrettet. Derefter går vi i gang med produktionen af flødeboller og skumfiduser. Vi håber, I har lyst til at være med denne aften.

I tilfælde af laktoseintolerance eller andet vi skal tage hensyn til, er det vigtigt, at I oplyser det ved tilmelding. Vi kan tage hensyn til meget, når vi ved det på forhånd.

 

Pris for medlemmer gælder også familiemedlemskab pr. person kr. 85,-.

Pris for ikke medlemmer pr. person kr.125,-

Pr. person vil der være 6 flødeboller, som du/I kan tag med hjem samt skumfiduser. Vi vil sørge for kaffe, te og saft.

 

Tilmelding senest onsdag den 21. oktober 2020. Tilmelding for medlemmer og deres ledsagere sker på din medlemsside.

Ikke medlemmer kan melde sig til ved at kontakte Lis Fog senest onsdag den 21. oktober 2020 på sydj@coeliaki.dk

Vær opmærksom på – at det er vigtigt IKKE at møde op til arrangementet, hvis man har symptomer på Covid.

 

Vi ses – og vi glæder os.

Fidus hilsener fra

Birgitte Viereck og Lis Fog

Det årlige seminar for frivillige i DCFs lokalafdelinger og andre aktivitetsgrupper finder i år sted d. 30-31. oktober på Brogaarden i Middelfart.

Ved landsseminaret samles frivillige fra hele landet for at udveksle erfaringer og få ny inspiration til sit arbejde i DCF.

Vil du melde dig til eller bare gerne vide mere, så skriv til Lars Feldvoss på lfe@coeliaki.dk.

Tema: Vi taler om livet – besøg af præsten fra Bevtoft

Sundhedscaféen er et samarbejde imellem Dansk Cøliaki Forening, Diabetesforeningen, Gigtforeningen og Lungeforeningen. Caféen afholdes i Sundhedscenter Haderslev – i kantinen, Clausensvej 25, 2100 Haderslev. Pris 25 kr ved indgangen, tilmelding ikke nødvendig.

En hyggelig aften med vinsmagning og glutenfri tapas, hvor vi har hjælp af en uddannet sommelier.

Man skal være 18 år for at deltage. Tag gerne din ægtefælle, ven eller naboen med. Arrangementet foregår på Firkløvervej 27 i Galten.

Arrangementet koster 100 kr for medlemmer og 200 kr for ikke-medlemmer. Man skal være 18 år for at kunne deltage. Er du medlem, så meld dig selv og eventuelle ledsagere til her. Er du ikke medlem, så skriv til midtj@coeliaki.dk.

Sæt kryds i kalenderen til vores årlige jule-hygge-bage-dag hvor vi får hygget og fyldt kagedåserne op med glutenfrie lækkerier.

Det foregår lørdag d. 21. november kl. 10-16 på Klostermarksskolen i Roskilde, Kongebakken 19-21, 4000 Roskilde.

Vi mødes kl. 10:00 og går hver især i gang med bagningen. Vi spiser fælles frokost undervejs og slutter bagningen ca. kl. 14:30, hvor vi drikker en kop kaffe/saftevand sammen, prøvesmager og udveksler erfaringer inden vi deler dagens produktion. Vi slutter senest kl. 16 (ofte lidt før). På Klostermarksskolen er der også en god udendørs legeplads og faciliteter, så børn evt. kan gå til og fra bagningen.

Praktisk information:

Medbring: Dej og ingredienser til småkager eller anden juleknas. Det kan være en fordel at medbringe en dej hjemmefra, hvis man kan nå det, så man hurtigt kan komme i gang. Husk viskestykker, karklude, vægt, bagepapir, kagedåser eller poser.

Frokost: Medbring en ret til fælles buffet. Det kan være både noget købt eller hjemmelavet. Det skal dog være noget der helst ikke kræver ovn. Medbring selv drikkevarer.

Deltagelse i arrangementet er gratis. Tilmelding: skriv til ros@coeliaki.dk senest 15/11-2020

På bageskolerne arbejder vi med forskellige glutenfri ingredienser, bager og smager, samtidig med at der er mulighed for at udveksle erfaringer og tips fra den glutenfri hverdag.

Bageskolen finder sted på Stolpedalsskolen, Stolpedalsvej 2, 9000 Aalborg

Underviser på bageskolen i Aalborg er Mia Rasholt. Se mere om DCFs bageskoler her og meld dig til på din medlemsside.

Er du ikke medlem af DCF, kan du melde dig til bageskolen på post@coeliaki.dk.

 

DCF Vestsjællands årlige julebagning

Nærmere info følger

 

Bliv glad i låget! – latterkursus med Trine Kabelka

Sundhedscaféen er et samarbejde imellem Dansk Cøliaki Forening, Diabetesforeningen, Gigtforeningen og Lungeforeningen. Caféen afholdes i Sundhedscenter Haderslev, Clausensvej 25, 2100 Haderslev. Pris 25 kr ved indgangen, tilmelding ikke nødvendig.