Kalender

Kalenderen rummer en oversigt over Dansk Cøliaki Forenings lokale og nationale arrangementer. Her finder du alle vores bageskoler, sociale og faglige arrangementer, generalforsamling og landsmøde, Glutenfrit Madfællesskab og meget mere.

Mød andre medlemmer til en dejlig glutenfri middag på Miss Dot, Havnen 10 i Hals

 

3 retter 199 kr

Kaffe eller the 25 kr

Forret: Små madpandekager med laks, rejer og spinatsauce

Hovedret

  • Ostegratineret mexikansk pandekage med tortillachips og salsa, eller kylling på ostebund med lufttørret skinke og pesto
  • Salatbord

Efter en pause serveres der kaffe/the og dessertbord med små glutenfrie pandekager, chokoladekage og fragilité med hindbærmousse samt frugt

Der er plads til 30 i alt. Alle medlemmer og pårørende, også børn, er velkomne. Tilmelding og betaling for tre retter sker på din medlemsside (åbner snarest), kaffe og the eller andet sker på stedet.

Kom og hør Beate fortælle om sine erfaringer med at bage og leve glutenfrit. Caféen serverer lækre hjemmebagte vafler med hindbærcreme, bær og ristede hasselnødder og en lækker vegetarisk salat med limemarinerede grønne asparges samt kaffe/te og vand. Børn er velkomne.

Det foregår på Spiren Aalborg, Boulevarden 24, 9000 Aalborg.

Pris: 100 DKK

Plads til ca. 20 personer.

Sidste tilmeldingsfrist mandag den 17.august, via Din medlemsside. Bemærk, at der er et begrænset antal pladser.

Godt for kroppen – træn din vejrtrækning.

Sundhedscaféen er et samarbejde imellem Dansk Cøliaki Forening, Diabetesforeningen, Gigtforeningen og Lungeforeningen. Caféen afholdes i Sundhedscenter Haderslev, Clausensvej 25, 2100 Haderslev. Pris for deltagelse er 25 kr.

For første gang slår vi dørene op for Glutenfrit Madfællesskab i Aarhus.

Det foregår på Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Aahus. Glutenfrit Madfællesskab samler alle aldersgrupper, om det at lave og spise god glutenfri mad sammen. Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag med fokus på lækker mad og gode oplevelser.

Nærmere info om tidspunkt, program og tilmelding følger, så snart det er endeligt planlagt.

Måske har du lyst til at blive frivillig i Glutenfrit Madfællesskab? Se mere om projektet her.

Efterårets første arrangement med lokalafdeling Vestsjælland, går til Skovtårnet ved Gisselfeldt.

Vi mødes på p-pladsen kl. 11.00. Herefter finder vi et sted, hvor vi sammen kan spise frokost. Frokosten består af ”byg-selv-burger” og når denne er spist, går vi tur i tårnet – ca fra kl. 13.00. Inden vi tager afsked med hinanden er der hjemmebagt kage – man kan købe kaffe og te ved tårnet.

Arrangementet er åbent for alle medlemmer og deres familier.

Tid og sted: Søndag d. 13. september kl. 11-15. Camp Adventure, Skovtårnsvej 1, 4683 Rønnede. Vi mødes ved p-pladsen kl. 11.00.

Pris: 175 kr. pr. voksen for frokost, en tur i tårnet og kage. 150.- kr. for børn fra 6-12 år og 65.- kr. for børn fra 3-6 år (incl. frokost, tur i tårnet og kage).

Tilmelding via din medlemsside åbner snarest.

Medbring: Drikkelse til eget forbrug, service, krus og tøj på efter vejret.

NB! Der er betaling ved p-pladsen, 50.- kr. pr. køretøj

DCF Midtjylland inviterer alle i teenage-alderen på McDonald’s og spise glutenfrit.

Nærmere info følger.

 

Kagebuffet med glutenfri kager.

Sundhedscenter Haderslev, Clausensvej 25, 2100 Haderslev. Tidspunkt og tilmeldingsoplysninger følger.

På familiecampen samles børn og voksne om aktiviteter, hyggeligt samvær og erfaringsudveksling og det at lave glutenfri mad sammen. Mens børnene har glæde af et fællesskab, hvor det glutenfri er en selvfølge, har forældrene mulighed for at dele oplevelser og tips og tricks om den glutenfri hverdag.

Alle medlemmer og pårørende sil medlemmer kan deltage. Tilmeld dig via via din medlemsside.

Landsmødet byder på faglige oplæg, muligheden for at møde andre med cøliaki og en god glutenfri frokost. Samt naturligvis den årlige generalforsamling, hvor du kan være med til at vælge den ny bestyrelse og drøfte foreningens fremtid. Deltagelse i landsmødet koster 100 kr. og kræver tilmelding.

Se programmet her, og meld dig til her

Deltagelse i generalforsamlingen alene er gratis og åben for alle medlemmer

DCF arbejder i øjeblikket på at etablere et Glutenfrit Madfællesskab i hhv. Odense og København.

Glutenfrit Madfællesskab vil samle alle aldersgrupper om det at lave og spise god glutenfri mad sammen. Samtidig vil der være workshops, oplæg og andre aktiviteter relateret til det gode glutenfri liv. Nærmere info om tid, sted, aktiviteter med mere følger, så snart det er endeligt planlagt

Måske har du lyst til at blive frivillig i Glutenfrit Madfællesskab? Se mere om projektet her.

På bageskolerne arbejder vi med forskellige glutenfri ingredienser, bager og smager, samtidig med at der er mulighed for at udveksle erfaringer og tips fra den glutenfri hverdag.

Bageskolen finder sted på Gyvelhøjskolen, Røddikvej 22, 8464 Galten. Underviser på bageskolen i Galten er Mia Rasholt. Meld dig til her

Latterkursus – bliv glad i låget!

Sundhedscaféen er et samarbejde imellem Dansk Cøliaki Forening, Diabetesforeningen, Gigtforeningen og Lungeforeningen. Caféen afholdes i Sundhedscenter Haderslev, Clausensvej 25, 2100 Haderslev. Pris for deltagelse er 25 kr.

Sammen laver vi flødeboller og skumfiduser og spiser aftensmad. Diætist Malene Iskov sætter os i gang. Nærmere tid og sted samt tilmeldingsinfo følger.

Det årlige seminar for frivillige i DCFs lokalafdelinger og andre aktivitetsgrupper finder i år sted d. 30-31. oktober på Brogaarden i Middelfart.

Ved landsseminaret samles frivillige fra hele landet for at udveksle erfaringer og få ny inspiration til sit arbejde i DCF.

Nærmere program og tilmeldingsinfo følger.

Tema: Seniorråd og visitation

Sundhedscaféen er et samarbejde imellem Dansk Cøliaki Forening, Diabetesforeningen, Gigtforeningen og Lungeforeningen. Caféen afholdes i Sundhedscenter Haderslev, Clausensvej 25, 2100 Haderslev. Pris for deltagelse er 25 kr.

En hyggelig aften med vinsmagning og glutenfri tapas. 18 år for at deltage. Tag gerne din ægtefælle, ven eller naboen med. Arrangementet foregår på Firkløvervej 27 i Galten.

Arrangementet koster 100 kr for medlemmer og 200 kr for ikke-medlemmer. Man skal være 18 år for at kunne deltage. Er du medlem, så meld dig selv og eventuelle ledsagere til her. Er du ikke medlem, så skriv til midtj@coeliaki.dk.

Sæt kryds i kalenderen til vores årlige jule-hygge-bage-dag hvor vi får hygget og fyldt kagedåserne op med glutenfrie lækkerier.

Det foregår lørdag d. 21. november kl. 10-16 på Klostermarksskolen i Roskilde, Kongebakken 19-21, 4000 Roskilde.

Vi mødes kl. 10:00 og går hver især i gang med bagningen. Vi spiser fælles frokost undervejs og slutter bagningen ca. kl. 14:30, hvor vi drikker en kop kaffe/saftevand sammen, prøvesmager og udveksler erfaringer inden vi deler dagens produktion. Vi slutter senest kl. 16 (ofte lidt før). På Klostermarksskolen er der også en god udendørs legeplads og faciliteter, så børn evt. kan gå til og fra bagningen.

Praktisk information:

Medbring: Dej og ingredienser til småkager eller anden juleknas. Det kan være en fordel at medbringe en dej hjemmefra, hvis man kan nå det, så man hurtigt kan komme i gang. Husk viskestykker, karklude, vægt, bagepapir, kagedåser eller poser.

Frokost: Medbring en ret til fælles buffet. Det kan være både noget købt eller hjemmelavet. Det skal dog være noget der helst ikke kræver ovn. Medbring selv drikkevarer.

Deltagelse i arrangementet er gratis. Tilmelding: skriv til ros@coeliaki.dk senest 15/11-2020

DCF Vestsjællands årlige julebagning

Nærmere info følger

 

Vi vil udfordre os i balancens kunst – og samles i Vojens Skøjtehal til individuel
løb på skøjter. Arrangement er for de 14-18 årige.

Vi afslutter med lidt sødt og varmt at drikke.

Nærmere tidspunkt og tilmeldingsinfo følger

Tema: Vi taler om livet – besøg af præsten fra Bevtoft

Sundhedscaféen er et samarbejde imellem Dansk Cøliaki Forening, Diabetesforeningen, Gigtforeningen og Lungeforeningen. Caféen afholdes i Sundhedscenter Haderslev, Clausensvej 25, 2100 Haderslev. Pris for deltagelse er 25 kr.

Rundvisning på bageriet NoGluten og foredrag med Beate Stengaard fra Den Store Bagedyst

Arrangementet foregår hos NoGluten, Vandværksvej 1, 9280 Storvorde og er gratis både for medlemmer og ikke-medlemmer. Meld dig til her

Sund i Solen – foredrag ved Morten Bruun Petersen

Det foregår i Sundhedscenter Haderslev, Clausensvej 25, 2100 Haderslev. Prisen 25 kr – tilmelding ikke nødvendig. Caféen er arrangeret af patientforeningerne Dansk Cøliaki Forening, Diabetesforeningen, Gigtforeningen og Lungeforeningen.

Kom og nyd en eftermiddag med lækre kager og hyggeligt samvær med andre med cøliaki. Du får en kagetallerken med 6 forskellige lækre kager samt en lille sandwichbolle, det hele naturligt glutenfrit og lactosefrit.

Det foregår på Café Grækenlandsvej, Grækenlandsvej 33, 2300 Kbh S. Prisen er 138 kr for voksne og 69 kr for børn. Alle medlemmer, deres venner og familie er velkomne. Meld dig til her

Her kommer endelig muligheden for et arrangement med smørrebrød – foruden hyggeligt samvær og mulighed for at dele erfaringer med andre.

Det foregår på Café Sonja, Saxogade 86, 1662 Kbh. Alle medlemmer, deres familie og venner er velkomne. Priserne er: 55 kr for 1 stk smørrebrød, 90 kr for 2 stk smørrebrød, 50 kr for kaffe og kage. Udvalget kan ses på hjemmesiden cafesonja.dk. Meld dig til her

 

Sommermad med god energi – også når der skal tages særlige hensyn. Diætist Malene Skov fører os igennem en middag, hvor der er fokus på at få dækket alle krippens behov for næringsstoffer ved cøliaki, intolerancer og diabetes.
Det foregår i Sundhedscenter Haderslev, Clausensvej 25, 2100 Haderslev. Pris 80 kr, tilmelding til sydj@coeliaki.dk

Besøg MENY i Fredericia – og smag på delikatesser og meget mere. Købmand Morten Birkebæk byder os velkommen hos MENY, Indre Ringvej 25, 7000 Fredericia. MENY giver denne aften 10% på dine gluten-, laktose og sukkerfrie indkøb
Prisen for dette arrangement er kr. 30.- pr. person. Du kan tilmelde dig og betale i kiosken hos MENYeller indbetale beløbet via MobilePay på mobil nr. 2683 6404 til Lis Fog – Husk at skrive dit navn og antal personer.

Besøg på den glutenfri café Søster Selvsving – Smedegade 8 i Haderslev

Lær at tackle hverdagen som pårørende. Lene Borg fortæller om kursus for pårørende, og et ægtepar fortæller om livet som patient og det at være pårørende.
Det foregår i Sundhedscenter Haderslev, Clausensvej 25, 2100 Haderslev. Prisen er 25 kr – tilmelding ikke nødvendig. Caféen er arrangeret af patientforeningerne Dansk Cøliaki Forening, Diabetesforeningen, Gigtforeningen og Lungeforeningen.