Cøliakirådgivningen

Cøliakirådgivningen er et tilbud om gratis rådgivning til dig, der har cøliaki, som er pårørende til en med cøliaki eller er i tvivl, om du har cøliaki.

Hvad kan vi hjælpe med?

Vi rådgiver om alt fra symptomer og diagnosticering til følgesygdomme, behandling, glutenfri kost og håndtering af sygdommen i hverdagen.

Har du symptomer, der kunne tyde på cøliaki, så ring til sekretariatet og få en første afklarende samtale eller prøv vores digitale cøliakitest, som kan hjælpe med at afklare, om du har tegn på cøliaki.

Vi kan ikke stille diagnosen, men vi kan hjælpe med at vurdere, om cøliaki er en sandsynlig mulighed, og klæde dig på til den videre dialog med din læge eller andre fagpersoner. Ring til os på 2552 0832 eller 2552 0834.

Vi kan hjælpe med mange spørgsmål om cøliaki og livet på glutenfri diæt og vi guider dig videre i Cøliakirådgivningen.

Hvem kan bruge Cøliakirådgivningen?

Det korte svar er: Alle.

Både privatpersoner og fagpersoner, som har spørgsmål til cøliaki, er velkomne i rådgivningen.

Rådgiverne svarer på spørgsmål fra cøliakipatienter, deres pårørende, fagpersoner, der arbejder professionelt med glutenfri madlavning, kliniske diætister, sygeplejersker og mange flere.

Fagpersoner er meget velkomne til at kontakte samtlige rådgivere og sekretariatet – vi forsøger at hjælpe så godt vi kan.

Kontakt rådgiverne

Klik på den type rådgiver, du har brug for, og læs hvordan du kommer i kontakt med rådgiverne.

Lægefaglige spørgsmål

Har du lægefaglige spørgsmål, anbefaler vi, at du som det første spørger din praktiserende læge til råds. Du kan også spørge de speciallæger, du møder under diagnosticering og opfølgning.

Vi kan i nogle tilfælde hjælpe med mere overordnede spørgsmål vedrørende cøliaki ved at spørge Sundhedsfagligt Råd til råds. Vi har dog ikke mulighed for at gå ind i konkrete, personlige udredninger for cøliaki.

Cøliakirådgivningen er støttet af Sundhedsministeriets Sundhedsfremmepulje.