Cøliakirådgivningen

Cøliakirådgivningen er et tilbud om gratis rådgivning til dig, der har cøliaki, som er pårørende til en med cøliaki eller er i tvivl, om du har cøliaki.

Vi rådgiver om alt fra symptomer og diagnosticering til følgesygdomme, behandling, glutenfri kost og håndtering af sygdommen i hverdagen.

Har du en faglig interesse for cøliaki, eller har du som professionel brug for praktiske råd om glutenfri madlavning, er du også velkommen til at kontakte rådgivningen.

 

Hotline for spørgsmål om symptomer og diagnosticering

Har du symptomer, der kunne tyde på cøliaki, så ring til sekretariatet og få en første afklarende samtale. Vi kan ikke stille diagnosen, men vi kan hjælpe med at vurdere, om cøliaki er en sandsynlig mulighed, og klæde dig på til den videre dialog med din læge eller andre fagpersoner. Ring på 2552 0832 mandag-fredag kl. 9-12 og tirsdag-torsdag kl. 14-16.

Klinisk diætist

Få svar på spørgsmål om glutenfri diæt, produkter og tilberedning. Også til fagpersoner på f.eks. skoler og institutioner, der skal tilberede glutenfri mad.

Socialrådgiver

Her kan du få svar på spørgsmål om dækning af merudgifter, rettigheder og dialog med kommuner og andre myndigheder.
Hvis du har fået afslag på dækning af merudgifter kan vores socialrådgiver hjælpe med at søge anden økonomisk hjælp eller kompensation i kommunen, på arbejdspladsen eller i dagpengesystemet. Læs mere om dine muligheder for støtte.

Psykolog

Få støtte til livet med en kronisk sygdom. Har du et barn, der synes at det er udfordrende ikke at kunne spise det samme som kammeraterne? Er du kørt træt i at skulle forklare, hvorfor du ikke spiser gluten? Eller trænger du til at få et andet syn på din livssituation? Psykologen hjælper hver uge børn, unge og voksne med at håndtere livet med cøliaki.

 

Kontakt til vores faglige rådgivere Telefontid Ring på
Klinisk diætist Rikke Ryberg – ulige uger Fredag kl. 11-13 6058 2540
Klinisk diætist Mia Rasholt – lige uger Tirsdag kl. 14-16 6058 2520
Psykolog Kristján Grimsson Torsdag kl. 18-20 6058 2580
Socialrådgiver Anette Marie Hindsberg Skriv til social@coeliaki.dk

OBS: Hvis du har dokumenter med følsomme personoplysninger, skal du sende dem til os på sikker mail. Klik her for at sende filer.

 

Sekretariatet

Du er også altid mere end velkommen til at ringe til sekretariatet på 2552 0832 (mandag-fredag kl. 9-12, tirsdag-torsdag kl. 14-16) eller  sende en mail til post@coeliaki.dk.

Vi kan hjælpe med mange spørgsmål om cøliaki og livet på glutenfri diæt, vi guider dig videre i Cøliakirådgivningen og formidler kontakt mellem nydiagnosticerede og vores mentorer.

Lægefaglige spørgsmål

Har du lægefaglige spørgsmål, anbefaler vi, at du som det første spørger din praktiserende læge til råds. Du kan også spørge de speciallæger, du møder under diagnosticering og opfølgning.

Sundhedsfagligt Råd svarer på mere overordnede spørgsmål vedrørende cøliaki.

 

Cøliakirådgivningen er støttet af Sundhedsministeriets Sundhedsfremmepulje.