Kliniske diætister

Hver uge hjælper vores kliniske diætister med råd og vejledning til glutenfri kost.

Hvad kan jeg få svar på?

 

Glutenfri diæt handler om meget mere end blot at udelade hvede, rug, byg og almindelig havre fra kosten. Gluten kan være tilsat som fyldstof og lignende i forarbejdede fødevarer, så det er vigtigt at kende råvarerne og kunne læse ingredienslisterne på maden.

Glutenfri diæt er en kostomlægning, hvor vigtige glutenholdige kilder til fibre, fuldkorn og næringsstoffer skal erstattes af andre fødevarer.

Dansk Cøliaki Forenings kliniske diætister vejleder og svarer på spørgsmål om den glutenfri diæt, glutenfri produkter og tilberedning. Du kan spørge om alt vedrørende glutenfri mad, f.eks.:

  • Hvordan får jeg fuldkorn nok?
  • Hvad kan jeg give mit barn med cøliaki til morgenmad og frokost?
  • Hvordan bager jeg lækkert og luftigt glutenfrit brød?
  • Hvordan tyder jeg ingredienslisten?
  • Hvad er forskellen på glutenfri og naturligt glutenfri?
  • Hvad kan jeg forvente, når jeg spiser ude?

Og mange, mange andre spørgsmål.

Arbejder du i et institutionskøkken, kantine, café, en børneinstitution, på en skole eller har du en anden faglig interesse i glutenfri diæt?

De kliniske diætister svarer også på spørgsmål fra fagfolk, som har ansvar for glutenfri kost til personer med cøliaki.

Hvornår kan jeg ringe?

 

Telefontid Ring til Telefon
Torsdag 12/5 kl. 11-13 Rikke Ryberg 6058 2540
Tirsdag 17/5 kl. 14-16 Mia Rasholt 6058 2520
Mandag 23/5 kl. 14-16 Rikke Ryberg 6058 2540
Tirsdag 31/5 kl. 14-16 Mia Rasholt 6058 2520
Fredag 10/6 kl. 11-13 Rikke Ryberg 6058 2540
Tirsdag 14/6 kl. 14-16 Mia Rasholt 6058 2520
Fredag 24/6 kl. 11-13 Rikke Ryberg 6058 2540