Hvad kan jeg få svar på?
Glutenfri diæt handler om meget mere end blot at udelade hvede, rug, byg og almindelig havre fra kosten. Gluten kan være tilsat som fyldstof og lignende i forarbejdede fødevarer, så det er vigtigt at kende råvarerne og kunne læse ingredienslisterne på maden.
Glutenfri diæt er en kostomlægning, hvor vigtige glutenholdige kilder til fibre, fuldkorn og næringsstoffer skal erstattes af andre fødevarer.
Dansk Cøliaki Forenings kliniske diætister vejleder og svarer på spørgsmål om den glutenfri diæt, glutenfri produkter og tilberedning. Du kan spørge om alt vedrørende glutenfri mad, f.eks.:
- Hvordan får jeg fuldkorn nok?
- Hvad kan jeg give mit barn med cøliaki til morgenmad og frokost?
- Hvordan bager jeg lækkert og luftigt glutenfrit brød?
- Hvordan tyder jeg ingredienslisten?
- Hvad er forskellen på glutenfri og naturligt glutenfri?
- Hvad kan jeg forvente, når jeg spiser ude?
Og mange, mange andre spørgsmål.
Hvem kan bruge rådgiverne?
Alle, der er berørt af cøliaki, eller har en faglig interesse for cøliaki og glutenfri diæt kan spørge de kliniske diætister til råds.
Måske du arbejder i et institutionskøkken, kantine, café, en børneinstitution eller en skole? Eller du kan være sygeplejerske eller klinisk diætist, som møder personer med cøliaki i dit daglige arbejde?
Du er mere end velkommen til at kontakte vores kliniske diætister!
Hvornår kan jeg ringe?
Telefontid | Ring til | Telefon | |
Mandag | 4/11 kl. 12-14 | Rikke Ryberg | 6058 2540 |
Tirsdag | 12/11 kl. 14-16 | Mia Rasholt | 6058 2520 |
Mandag | 18/11 kl. 12-14 | Rikke Ryberg | 6058 2540 |
Tirsdag | 26/11 kl. 14-16 | Mia Rasholt | 6058 2520 |
Mandag | 2/12 kl. 12-14 | Rikke Ryberg | 6058 2540 |
Tirsdag | 10/12 kl. 14-16 | Mia Rasholt | 6058 2520 |
Mandag | 16/12 kl. 12-14 | Rikke Ryberg | 6058 2540 |
Tirsdag | 24/12 | Juleferie | |
Mandag | 30/12 | Juleferie |