Ung med cøliaki

Fællesskab, glutenfri oplevelser og inspiration til et ungdomsliv med cøliaki

Ung med cøliaki er et nationalt netværk af unge med cøliaki, som laver forskellige aktiviteter sammen. Formålet er først og fremmest at give unge med cøliaki mulighed for at mødes og dele gode glutenfri oplevelser – og derigennem give hinanden inspiration til et godt ungdomsliv med cøliaki. Kort sagt: At gøre det nemmere og sjovere at være ung med cøliaki.

Unge mellem 18 og 30 år kan deltage i aktiviteterne, uanset om man er medlem af Dansk Cøliaki Forening eller ej.

 

3 lokale grupper

De lokale grupper mødes 3-6 gange om året til madklub, bagedage, picnics mm. Det kan også være aktiviteter, som ikke handler om mad – fx udflugter, hvor man blot har en hyggelig dag sammen og kan dele erfaringer med ungdomslivet med cøliaki. Der er i øjeblikket tre lokale grupper:

  • Århus
  • Odense
  • København

Vil du være med?

Du er meget velkommen! Skriv til den lokale mailadresse og få info om næste arrangement (det er de frivillige i gruppen, som svarer dig). Det er helt uforpligtende at deltage, og nye deltagere er altid velkomne. Arrangementerne er for det meste gratis eller meget billige. Vi glæder os til at møde dig!

Se også kommende begivenheder i kalenderen her

 

Bliv frivillig sammen med andre unge!

Hvis du ikke bare vil deltage i de lokale aktiviteter, men være med til at finde på og planlægge dem, kan du blive frivillig i en af grupperne. Herved kan du være med til at sætte dit præg på det, I laver sammen. Samtidig kan du få værdifuld praktisk erfaring med organisering af frivillige aktiviteter.

Er du nysgerrige på at høre mere om, hvad det vil sige at være frivillig, så skriv en kort mail til din lokale gruppe. Herefter kontakter de frivillige dig og fortæller dig mere om, hvad det indebærer at være med. Vi er altid interesserede i at få nye frivillige kræfter.

Læs mere i vores miniguide til frivillige:

Miniguide – Ung med cøliaki

 

Weekendture

Siden 2020 har unge frivillige arrangeret årlige weekendture, hvor unge fra hele landet har deltaget. Har du lyst til at være med til at planlægge den næste tur eller høre mere om, hvad det indebærer? Skriv til Lars Feldvoss på lfe@coeliaki.dk

 

Hvorfor være med?

I filmen kan du se, hvad andre unge synes om at være med:

 

Filmen er lavet af Rune Svenningsen.

 

Lyt til podcasten ‘Ung med cøliaki’

Unge fra foreningen har været med til at skabe fem podcastafsnit om at være ung med cøliaki. Lyt med på podcasten her. Eller der, hvor du lytter til dine podcasts: Apple podcast, Spotify eller Google podcast. Læs mere om podcasten ‘Ung med cøliaki’.

 

Bliv del af Facebook-gruppen ’Ung med cøliaki’.

I gruppen er der fokus på at sparre og dele erfaringer om hverdagen med cøliaki.