Ung med cøliaki

Fællesskab, glutenfri oplevelser og inspiration til et ungdomsliv med cøliaki

Projektet Ung med cøliaki

Ung med cøliaki handler om at opbygge et nationalt netværk af unge og en række forskellige aktiviteter, der skal gøre det nemmere og meget sjovere at være ung med cøliaki. Projektet retter sig imod to forskellige aldersgrupper: de 18-30-årige og de 14-17-årige. Man kan deltage, uanset om man er medlem af DCF eller ikke.

Det handler først og fremmest om at give unge med cøliaki mulighed for at mødes og dele gode glutenfri oplevelser – og derigennem give hinanden inspiration til et godt ungdomsliv med cøliaki.

 

For de 18-30-årige er mulige aktiviteter bl.a.:

  • Weekendture
  • Madklubber
  • Snakkegrupper (fysisk eller online)
  • Madworkshops

For de 14-17-årige er mulige aktiviteter bl.a.:

  • Årlige ungecamps (organiseret af unge frivillige i aldersgruppen 18-30)
  • Udflugter og andre glutenfri begivenheder på lokal eller regionalt plan

Bliv frivillig sammen med andre unge !

Ung med cøliaki er et projekt for unge og af unge. Er du i aldersgruppen 18-30, kan du blive frivillig og være med til at sætte dit præg på projektet. Samtidig kan du få værdifuld praktisk erfaring med organisering, projektarbejde og meget andet.

  • Du kan være med til at arrangere weekendture og andre sociale aktiviteter for din egen aldersgruppe.
  • Du kan blive tovholder for en lokal madklub, en snakkegruppe eller en anden aktivitet i din by.
  • Du kan organisere aktiviteter for de yngre unge (14-17) og bruge dine erfaringer til hjælpe dem godt i gang med deres ungdomsliv med cøliaki.
  • Du kan realisere dine helt egne idéer sammen med andre unge – projektets medarbejdere vil med glæde hjælpe med at få det til at ske.

Er du interesseret i at blive frivillig, eller har du selv idéer til aktiviteter for unge med cøliaki, så kontakt Chipo Marisa Petersen på cmp@coeliaki.dk.

Aktuelle begivenheder i Ung med cøliaki:

Lyt også med på podcasten ‘Ung med cøliaki’:

Lyt med på podcasten her. Eller der hvor du lytter til dine podcasts: Apple podcast, Spotify eller Google podcast. Læs mere om podcasten ‘Ung med cøliaki’.

 

Bliv en del af Facebook-forummet ‘Ung med cøliaki’:

Er du mellem 18-30 år eller yngre, kan du nu blive del af Facebook-gruppen ’Ung med cøliaki’. I gruppen er der fokus på at sparre og dele erfaringer om hverdagen med cøliaki.

Se vore video om projektet:

 

Filmen er lavet af Rune Svenningsen.

Ung med cøliaki er støttet af Tryg Fonden.