Kort over glutenfri spisesteder

Velkommen til vores brugerdrevne kort over glutenfri spisesteder. Du kan frit bruge kortet, og du kan hjælpe med at gøre kortet endnu bedre ved at lægge nye forslag til glutenfri spisemuligheder op!

Hvad finder du på kortet?

På kortet kan du finde restauranter, caféer, takeawaysteder og bagerier, som sælger glutenfri mad.

Kortet er til inspiration – husk altid selv at undersøge, om spisestedet stadig har et glutenfrit tilbud, og om det passer til dig! Nogle steder skal man spørge efter de glutenfri muligheder.

Hvordan bliver kortet opdateret?

Kortet bliver opdateret af brugerne. Kender du et spisested, du synes skal med på kortet, kan du altså selv føje det til kortet.

Alle kan opdatere kortet. Kortet er oprettet med Google My Maps, og du skal have en Google-konto for at kunne logge på kortet og opdatere det.

Du kan også sende dit forslag til os, så lægger vi det op.

Hvilke oplysninger skal med?

Navn og adresse på spisestedet skal fremgå og meget gerne kontaktoplysninger, f.eks. hjemmeside eller Facebookside. Du må også gerne skrive en kommentar, f.eks. om stedet er 100 % glutenfrit eller blot har glutenfri muligheder, om stedet er naturligt glutenfrit, vegetarisk, har laktosefri tilbud osv.

Retningslinjer for at opdatere kortet

Kortet er i dine hænder. Vi henstiller til, at du respekterer andres opslag og skriver til os på post@coeliaki.dk, hvis du mener, at der er forkerte oplysninger om et spisested.

Dansk Cøliaki Forening kan ikke garantere, at oplysningerne til enhver tid er korrekte eller opdaterede, da kortet er brugerdrevet.

Har du andre spørgsmål, er du som altid mere end velkommen til at kontakte os.

Du kan opdatere kortet på følgende link.

Var der gluten i den glutenfri mad?

Spisestederne kan begå fejl – selv med den bedste vilje. Vi opfordrer til at tage dialogen med spisestederne, hvis de serverer mad med gluten, selvom de lovede, at det var glutenfrit. Vi kommer ofte langt med en god dialog, og forhåbentlig lærer spisestedet noget undervejs.

Men oplever du mere alvorlige fejl, eller er du blevet syg efter at have spist mad med gluten, der ikke skulle være der, så har du mulighed for at klage til Fødevarestyrelsen.

Klik her for at komme til Fødevarestyrelsens vejledning til at klage over fødevarer.