Økonomi

Dansk Cøliaki Forening arbejder for, at det skal være muligt at leve med cøliaki på lige fod med andre.

Dansk Cøliaki Forening konstaterer, at kommunernes dækning af de merudgifter, der følger af at måtte leve på en glutenfri diæt som følge af cøliaki, stort set er forsvundet.

På kort sigt er det næppe muligt at få dækningen af merudgifter tilbage. Dansk Cøliaki Forening vil kæmpe for, at personer med cøliaki på lidt længere sigt igen kan få en økonomisk kompensation for de merudgifter, der er forbundet med den glutenfri diæt.

Dansk Cøliaki Forening vil arbejde for at udvikle samarbejdet med glutenfri producenter for at kunne tilbyde medlemmerne rabatter på udvalgte glutenfri produkter.

Glutenfri fødevarer er generelt dyrere end tilsvarende produkter med gluten. Der er flere årsager til prisforskellen:

  • Nogle naturligt glutenfri råvarer, der kan erstatte hvede, rug og byg, er dyrere
  • Glutenfri dyrkning og produktion medfører større omkostninger, da glutenfri produkter skal holdes adskilt fra alle glutenholdige råvarer (det gælder for eksempel glutenfri havre, som både på marken, under transport, produktion og pakning skal holdes adskilt fra glutenholdige produkter)
  • Trods stigende efterspørgsel udgør glutenfri produkter en mindre del af det samlede udbud på markedet