International cøliakidag

Den 16. maj er International cøliakidag, og i Danmark sætter vi fokus på diagnosticering.

Flere bør diagnosticeres

Den 16. maj er International cøliakidag, og i Danmark bruger vi dagen til at sætte fokus på det faktum, at en stor gruppe mennesker lige nu lever med cøliaki uden at være diagnosticeret. 55-60.000 danskere formodes at lide af cøliaki, men desværre er kun omkring en fjerdedel diagnosticeret.

Derfor har vi brug for, at flere deler deres historie og spreder kendskabet til cøliaki. Sammen kan vi sætte fokus på en ofte skjult sygdom og vise, at man kan leve et godt liv uden gluten.

Vejen til diagnosticering kan være lang

I filmen møder du Anna Freja, som selv er diagnosticeret med cøliaki og oplevede, at det tog tid at finde den rette diagnose. I dag er hun heldigvis fri for træthed og hovedpine. Måske kan du genkende hendes forløb?

Hvis du selv har mod på at fortælle om dine oplevelser, vil vi meget gerne høre fra dig. Send en mail til Louise Hjerting Nielsen på lhn@coeliaki.dk.

Del vores budskab

Du kan altid kan følge med på facebook eller Instagram. Like eller del gerne, så når vi endnu flere.

Her på hjemmesiden kan vores digitale cøliakitest også hjælpe ikke-diagnosticerede med at blive mere opmærksomme på symptomer og tegn på cøliaki. Testen giver hurtigt en indikation på, om man bør søge mere viden eller evt. opsøge sin praktiserende læge.

Find testen her.