Flere skal diagnosticeres på kortere tid

Dansk Cøliaki Forening modtog i december en donation på 1 million kroner fra Sygeforsikringen ”danmark”s Sundhedsdonationer. Midlerne skal bruges til at formidle viden om cøliaki, så langt flere kan blive diagnosticeret på kortere tid. 

Op mod 40.000 danskere lever med udiagnosticeret cøliaki, og desværre viser en undersøgelse blandt foreningens medlemmer, at der i gennemsnit går knap to år fra de første symptomer til det første lægebesøg, og herefter hele fire år, før lægen stiller diagnosen cøliaki.

Derfor vil Dansk Cøliaki Forening sætte gang i en informationsindsats både overfor almindelige danskere og overfor læger og andre fagpersoner. Målsætningen er, at flere tænker cøliaki, så flere kan blive testet, og at dialogen med egen læge bliver mere effektiv, så det ikke tager flere år at få en afklaring.

Med støtten fra Sygeforsikring ”danmark” kan foreningen allerede i 2023-24 sætte gang i en oplysningskampagne, som skal hjælpe med at gøre diagnosticeringen af cøliaki mere effektiv, så flere kan blive diagnosticeret på kortere tid. Med lanceringen af vores digitale cøliakitest, som hjælper ikke-diagnosticerede med at blive mere opmærksomme på tegn på cøliaki, har vi taget det første skridt.

Støtten gør det muligt at ansætte en ny medarbejder i Dansk Cøliaki Forening. Den nye medarbejder skal være med til at udvikle og gennemføre de nye oplysnings- og uddannelsestiltag.