Bliv praktikant i Dansk Cøliaki Forening

Vil du være med til at udvikle og implementere projekter til gavn for børn, unge og voksne med cøliaki? Og har du måske en projektleder i maven? Så er du måske vores nye praktikant.

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening er en landsdækkende patientforening med ca. 3000 medlemmer – børn, unge, voksne og ældre der alle på den ene eller anden måde er berørt af cøliaki. Vi arbejder med en bred vifte af aktiviteter, der har til formål at skabe bedre forhold for personer med cøliaki og at sikre, at alle der har sygdommen får en diagnose og den rette behandling. Det anslås at ca. 1% af befolkningen lider af cøliaki.

Vi tilbyder blandt andet faglig rådgivning, mentorforløb, bageskoler, camps og diverse faglige og sociale aktiviteter på lokalt og nationalt plan. Det seneste år har foreningen haft særligt fokus på at skabe flere spændende tilbud til vores medlemmer gennem en nytænkning af frivilligindsatsen og organiseringen af lokalafdelinger.

Som praktikant vil du blive en del af denne nye udvikling og især være i berøring med projekterne Glutenfrit Madfællesskab, hvor man flere steder i landet skal kunne samles regelmæssigt om glutenfri madlavning og spisning, projektet Lokal Forandring, der skal give vores medlemmer redskaber til at skabe lokale forandringer, der gør livet med cøliaki lettere, og projektet Ung med Cøliaki, der skal samle unge over hele landet om sociale aktiviteter og gensidig støtte og læring.

Praktikpladsen

Som praktikant, vil du indgå i det team, der til daglig både arbejder med udvikling og implementering af projekterne Glutenfrit Madfællesskab, Camps for børn, unge og børnefamilier, Lokal forandring og Ung med Cøliaki (hvis bevilling opnås). Du vil kunne prøve kræfter med projektarbejde og koordinering af frivillige. Du vil blive inddraget i alle aspekter af projekterne og vil kunne sætte dit præg på aktiviteterne. Du vil have kontakt til både frivillige og deltagere og få erfaring med alt, hvad det indebærer at organisere frivilligdrevne aktiviteter i en landsdækkende organisation som vores. Desuden vil du få mere generelle sekretariatsopgaver af organisatorisk, administrativ eller kommunikationsmæssig art.

Har du en sundheds- eller ernæringsfaglig baggrund vil du kunne inddrage din faglighed i forbindelse med projekterne – f.eks. i forbindelse udvikling af madlavningsaktiviteter i Glutenfrit Madfællesskab eller faglig støtte til de frivillige i projekt Lokal Forandring.

Vi forventer:

 • At du er i gang med en relevant videregående uddannelse – det kan f.eks. være indenfor det social-, samfunds- eller organisationsfaglige område eller indenfor det sundheds- eller ernæringsfaglige område.
 • At du har mulighed for at gå i fuld- eller deltidspraktik i minimum 16 uger.
 • At du har appetit på en bred vifte af opgaver – både udvikling, koordinering og mere praktiske og administrative opgaver.
 • At du har lyst til at være i dialog med frivillige og medlemmer og skabe gode oplevelser for dem.
 • Erfaringer med frivilligt arbejde, foreningsliv eller koordinering af sociale projekter e.l. er en fordel, men ikke et krav.

Du kan forvente:

 • At blive del af et hyggeligt og kreativt sekretariat på syv personer med tætte samarbejdsrelationer og løbende sparring om opgaverne.
 • Hands-on-erfaringer med projektarbejde, koordinering af frivilligdrevne aktiviteter og generel organisationsudvikling.
 • Mulighed for at bruge og udvikle din faglighed i arbejdet med konkrete projekter og aktiviteter.
 • Kendskab til arbejdet i en mindre NGO og på patient- og handicapområdet generelt.

Praktisk:

 • Arbejdsstedet er Dansk Cøliaki Forenings sekretariat i Trekronergade i Valby, København. Der er mulighed for hjemmearbejdsdage. Vi forventer endvidere en del rejseaktivitet i forbindelse med camps og events i hele landet.
 • Perioden – ideelt set fra midt august 2021 til udgangen af januar 2022, men vi er fleksible.
 • Praktikken er ulønnet

Ansøgning:

 • Ansøgningsfrist: Onsdag d. 28. april kl. 12.
 • Send din ansøgning med CV til Lars Feldvoss på lfe@coeliaki.dk
 • Har du spørgsmål er du velkommen til at skrive eller ringe på lfe@coeliaki.dk eller 60299450.