Læs mere om konsekvenserne af COVID-19

Her kan du læse om corona og cøliaki og om hvilke planlagte arrangementer, Dansk Cøliaki Forening har udskudt

Generalforsamlingen og flere andre planlagte begivenheder er indtil videre udskudt

Bestyrelsen har besluttet at udskyde alle foreningens planlagte begivenheder i hele perioden frem til påske på grund af den alvorlige situation omkring udviklingen af COVID-19. Bestyrelsen ønsker at følge myndighedernes anbefaling om, at der udvises samfundssind, og at frivilligforeninger aflyser alle ikke-nødvendige aktiviteter.

Det betyder, at hverken generalforsamlingen eller landsmødet bliver afholdt som planlagt lørdag den 28. marts 2020, men er udskudt indtil videre.

Du kan se i kalenderen, hvilke arrangementer der i øvrigt er blevet udsat.

Personer med cøliaki kan følge myndighedernes anbefalinger på samme måde som andre

Hvis du følger en glutenfri diæt, har normale blodprøver og i øvrigt ikke har andre sygdomme eller under medicinsk behandling, så er der ikke grund til at tro, at du er mere udsat end befolkningen i almindelighed. Det vurderer Dansk Cøliaki Forenings Sundhedsfaglige Råd.

COVID-19 er en ny sygdom, og derfor er der stadig mange ting, som vi ikke ved. Du kan læse alle Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedrørende COVID-19 her.

Myndighederne har samlet alle oplysninger, opfordringer og påbud på siden coronasmitte.dk.

Har du mistanke om, at du har coronavirus, og er du i tvivl, om hvad du skal gøre, kan du få hjælp af regionernes chatbot. Den kan du læse mere om her.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at du kan være i særligt risiko for smitte og for at blive alvorligt syg af COVID-19, hvis du er:

  • Ældre, særligt ældre over 80 år
  • Kronisk syg med moderat eller svær sygdom, fx kronisk lungesygdom, hjertekarsygdom, kræftsygdom og diabetes 1 og 2 samt nedsat immunforsvar
  • Gravid (ud fra et forsigtighedsprincip)
  • Barn, der lider af kronisk sygdom (ud fra et forsigtighedsprincip)