Har mit barn cøliaki?

Tre nye film sætter fokus på diagnosticering og den første tid med cøliaki i familien.

Dansk Cøliaki Forening er klar med tre nye film, der skal hjælpe forældre med at navigere i udredning, diagnosticering og de mange overvejelser, der opstår, når ens barn pludselig skal leve glutenfrit – resten af livet.

Som forælder til et barn med cøliaki kan man nemt blive overvældet af mængden af information på hjemmesider, sociale medier og i diverse brochurer. Derfor har vi med de nye film samlet den vigtigste viden for cøliakifamilier, hvor lægen og diætisten undervejs suppleres af grafik. Målet er at gøre det lettere at finde vej i et ofte komplekst forløb.

Filmene præsenteres af overlæge og specialist i mave-tarmsygdomme hos børn, Carsten Borg, og klinisk diætist Mia Rasholt.

Se filmene her.

Er du i tvivl om, hvorvidt dit barn kan have cøliaki? Tag vores digitale cøliakitest. Testen vil give dig en indikation af, om du bør søge yderligere viden eller opsøge jeres praktiserende læge.

Filmene er udarbejdet i samarbejde med Velvet Productions og med støtte fra Sundhedsdonationer som en del af diagnosticeringsprojektet.