Fuldkornsboller

Til 15-20 boller skal du bruge:

5 dl. lunken væske (halv mælk og halv vand)

30 g. gær

10 g. psylliumfrøskaller

2 æg

20 g. sukker

20 g. olie

200 g. fuldkornsmajsmel

100 g. fuldkornssorghummel

125 – 150 g. majsstivelse

Gær og psyliumfrøskaller piskes ud i den lunkne væske i 5 min. Derefter tilsættes æg, sukker, olie og salt. Majs- og sorghummel tilsættes, og dejen røres godt i ca. 5 min. Majsstivelse tilsættes lidt ad gangen, til konsistensen stadig er blød og klistret. Dejen hæver i skålen i 30 min. Derefter formes boller forsigtigt med en våd ske, så luften ikke slås ud af dejen. Efterhæver ca. 15 min på bagepladerne. Sættes i en 230 grader varm ovn (varmluft), og derefter skrues ned på 210 grader. Bages ca. 20 min. Hold øje med, at de ikke bliver for mørke.