Få en mentor

Uanset hvor længe du har haft cøliaki, og hvilken type udfordringer du står overfor, kan det være givende at dele sine oplevelser med en anden. Vores mentorer står klar til at lytte til dig og deler gerne ud af egne erfaringer.

Hvem kan få en mentor

Du kan få tilknyttet en mentor, både hvis du selv har cøliaki eller er pårørende til nogen med cøliaki. Diagnosen cøliaki og livet med glutenfri kost er for mange mennesker en meget stor udfordring, som påvirker hverdagen fra måltid til måltid. Føler du, du står alene med dine bekymringer, eller kunne du bare godt tænke dig en at vende hverdagens praktikaliteter med, så er tilbuddet om en mentor måske noget for dig.

Du behøver ikke være medlem af Dansk Cøliaki Forening for at få tilknyttet en mentor.

Hvem er vores mentorer

  • Alle mentorer har flere års erfaring med cøliaki og har overskud til at dele deres erfaringer med dig i en periode.
  • Mentorerne er ikke faglige rådgivere, men er ligesindede, der selv lever med cøliaki og kender til de problemstillinger diagnosen kan medføre.
  • Din mentor er klar til at lytte, til at bruge sine egne erfaringer på at hjælpe dig og til at være en sparringspartner i hverdagen uden gluten.
  • Mentorerne er klædt på til rollen som samtalepartner og har tavshedspligt.

Hvordan ser et mentorforløb ud

Mentorforløbet består i udgangspunktet af tre samtaler af tre samtaler. Når du har fået tilknyttet en mentor, vil din mentor kontakte dig for at aftale første samtale. I vælger selv, om I vil tale i telefon eller måske mødes online på Teams eller Zoom. Hvis I bor tæt på hinanden, kan I også vælge at mødes over en kop kaffe, men det bestemmer I selv.

Når de tre gange er gået, kan mentorforløbet afsluttes, men mentor og mentee kan også vælge at fortsætte kontakten, hvis der er interesse for det. Er der behov for mere støtte, er det også muligt at kontakte sekretariatet for at få et nyt mentorforløb.

 

Hvordan kommer jeg i gang

Hvis du gerne vil starte i et mentorforløb eller vil høre mere om tilbuddet, så skriv til os på post@coeliaki.dk. Fortæl gerne hvad du især har brug for fra en mentor. Så finder vi den mentor, som bedst muligt matcher dine behov.

Supplement til Cøliakirådgivning

Mentortilbuddet er et supplement til Cøliakirådgivningen, hvor vi har faglige rådgivere, der kan svare på de fleste spørgsmål om cøliaki. Så hvis der i et mentorforløb opstår spørgsmål, som mentorerne ikke kan svare på, kan vi altid involvere rådgiverne.