Få en mentor

Mentorordningen er et tilbud om støtte i den første tid med cøliaki

Du kan få en mentor, hvis du eller dit barn er blevet diagnosticeret med cøliaki for nylig eller hvis din livssituation ændrer sig meget (f.eks. når du flytter hjemmefra), selvom du har levet med cøliaki i flere år.

Diagnosen cøliaki og livet med glutenfri kost er for de fleste mennesker en meget stor omvæltning, som påvirker hverdagen fra måltid til måltid. Mange konkrete spørgsmål kan besvares i vores Cøliakirådgivning og på sekretariatet. Men ofte er der så mange spørgsmål og usikkerhed om det nye liv, at det er svært at vide, hvor man skal begynde.

Her kan en mentor være en fast støtte i den første tid.

Mentorerne deler deres personlige erfaringer

Mentorerne er et nyt tilbud i Cøliakirådgivningen. Alle mentorer har flere års erfaring med cøliaki og har overskud til at dele deres erfaringer med dig i en periode. Mentorerne er ikke faglige rådgivere, men er ligesindede, der selv har oplevet den omvæltning, som diagnosen cøliaki kan medføre.

Din mentor er klar til at lytte, til at bruge sine egne erfaringer på at hjælpe dig og til at være en sparringspartner i starten på det glutenfri liv. Mentorerne er klædt på til rollen som samtalepartner og har tavshedspligt.

 

Hvad sker der i et mentorforløb?

Mentorforløbet starter med, at mentor kontakter dig. I aftaler selv, om I vil tale i telefon eller måske mødes online på Teams eller zoom. Hvis I bor tæt på hinanden, kan I også vælge at mødes over en kop kaffe, men det bestemmer I selv.

Udgangspunktet er, at I aftaler at tale sammen tre gange. Når de tre gange er gået, er mentorforløbet slut. Hvis du har brug for mere støtte, kan du kontakte sekretariatet.

Bagefter vil vi bede dig om at evaluere mentorforløbet.

Hvordan får jeg en mentor?

Ring til os på 2552 0832 eller 2552 0834 og fortæl, hvad du især har brug for fra en mentor.

Så prøver vi at finde en mentor, som bedst muligt kan hjælpe dig.