Frivillige mentorer søges til Cøliakirådgivningen

Har du tid til at lytte? Har du lyst til at være en støtte for personer med nydiagnosticeret cøliaki? I Dansk Cøliaki Forening søger vi 15 frivillige mentorer, der har lyst til at være en støtte for personer eller familier, der for nyligt har fået konstateret cøliaki og skal til at indstille sig på et glutenfrit liv. Gennem en række samtaler kan du dele dine erfaringer og være en støtte i forhold til de udfordringer, mange med cøliaki oplever.

Hvorfor en mentorordning?

Hver dag er der personer, som henvender sig til Cøliakirådgivningen for at få råd og vejledning til livet med cøliaki.  Vi oplever et behov for en mere løbende kontakt, der dels rummer en konkret udveksling af viden og erfaringer, dels kan have en  socialt støttende karakter. Mentorer med flere års egne erfaringer med cøliaki har det bedst mulige udgangspunkt for at vejlede nyligt diagnosticerede.

Mentorernes arbejde supplerer Cøliakirådgivningens faglige rådgivning, og mentorerne kan altid henvise til eller selv få hjælp hos vores kliniske diætister, psykologen og socialrådgiveren.

Hvad vil det sige at være frivillig mentor?

Som frivillig mentor bliver du en del af Cøliakirådgivningens frivillige mentorkorps. Du stiller dig til rådighed for en mentee gennem en aftalt periode, f.eks. 3 samtaler af 30 minutter henover to måneder. Efter det aftalte forløb kan mentor og mentee aftale at fortsætte kontakten, eller forløbet kan afsluttes og mentoren kan melde sig klar til en ny mentee.

Du skal være klar til:

 • At du deltager i 2 forberedende onlinekurser af ca. 1½ times varighed. Kursene afholdes mandag den 7/9 og tirsdag den 8/9 kl. 19.00 på zoom.
 • At du er parat til at kommunikere med din mentee på en måde, der passer den pågældende, f.eks. på telefon, online (Teams, skype, zoom eller andet), eller måske ved et fysisk møde, når det kan lade sig gøre.

Hvem er du?

Det vigtigste er at du har lyst til at tale med andre, som kan føle sig pressede og udfordrede, eller måske bare har lyst til at snakke. Vi forestiller os, at du:

 • Har mindst 3 års erfaring med cøliaki – det kan også være som forælder eller pårørende
 • Er åben og imødekommende
 • Er tålmodig og god til at lytte
 • Har lyst til at blive udfordret og udvikle dig selv i forløbet
 • Har det OK med ikke nødvendigvis at have svar på alle spørgsmål

Hvad tilbyder vi?

 • En unik mulighed for at blive udfordret, inspireret og udvikle dig selv
 • Et online forløb i samtaleteknikker og generel introduktion til rollen som mentor
 • Træning i at føre samtaler på forskellige niveauer
 • Sparring og støtte fra vores sekretariat og Cøliakirådgivningens fagpersoner
 • Mulighed for at gøre en vigtig forskel for mennesker med cøliaki og deres pårørende

Vil du vide mere?

Har dette vakt din interesse, så skriv snarest muligt en kort beskrivelse af dig og din motivation for at blive frivillig mentor til Lena Fels på lf@coeliaki.dk – eller ring og hør nærmere på 2552 0834.

Vi glæder os til at høre fra dig!